Kai och Drömriket

Spelmuggen för barn med autism!

Det ultimata hjälpmedlet för barn med autism! Barn med autism kan ofta ha svårigheter med att anpassa sig till nya livsmedel eller att äta regelbundet på grund av sensoriska känsligheter och preferenser. Upptäck hur vår Spelmuggen kan stödja deras näringsintag.

Speciellt utvecklad förbarn med autism!

Sip2play-mugg är utformad för att skapa positiva måltidsupplevelser barn med autism

Vår unika Sip2play-mugg är speciellt utvecklad för att underlätta och uppmuntra barn med autism att öka intaget av näringsdrycker och vätskor. Genom att kombinera nytta med nöje hjälper Sip2play inte bara till att hantera matutmaningar, utan också att göra måltiden till en rolig och engagerande stund, vilket är särskilt viktigt för barn med autism. Den är utformad för att skapa positiva måltidsupplevelser.
Bild som visar processen för att spela spelet: Ange önskad volym för vätskeintag, fyll muggen med valfri dryck, starta spelet på en mobiltelefon eller surfplatta, och efter några minuters speltid når användaren spelets mål.

Så här går ett
spel till:

  1. Ange volymen du vill att individen ska dricka.
  2. Fyll muggen med t.ex saft, näringsdryck mm.
  3. Starta spelet på mobiltelefonen eller surfplattan.
  4. Efter några minuters speltid, når individen spelets mål.
  5. Individen har nu druckit den mål volymen och spelat färdigt!
Se mer teknisk info
Bild som visar hur spelet anpassar sig i realtid efter individens framsteg, vilket leder till att målvolymen för vätskeintag uppnås efter några minuters speltid.
Plattformsspel

Spelet anpassas i realtid!

Spelet justerar sig i realtid efter individen, så efter några minuters speltid med vår gamingmugg så hoppar individen in i mål. Då har också målvolymen uppnåtts, alltså den total volymen vätska som vårdnadshavare bestämt att individen ska dricka vid ett speltillfälle.
Läs mer om spelet Kai och Drömriket
Bild från spelet Kai och Energijakten som visar spelet där ditt barns huvudmål är att fylla upp batteriet
Målstegespel

Automatisk målvolym

När batteriet är laddat innebär det att den angivna målvolymen för vätskeintag också är uppnådd. När användaren lyckas ladda batteriet helt, justerar systemet automatiskt upp målvolymen något. Eftersom en spelsession bara varar några minuter, är det enkelt att integrera detta spel i den dagliga rutinen.
Läs mer om spelet Kai och Energijakten
Bild som visar processen för att spela spelet: Ange önskad volym för vätskeintag, fyll muggen med valfri dryck, starta spelet på en mobiltelefon eller surfplatta, och efter några minuters speltid når användaren spelets mål.
  1. Spelkontroll: Muggen fungerar som en spelkontroll. Genom att suga från sugröret styr barnet en spelkaraktär, vilket gör dryckesintaget till en interaktiv upplevelse. Denna funktion är särskilt utformad för att hjälpa barn med autism att öka sitt vätskeintag på ett roligt sätt.
  2. Måttanpassning: Muggen mäter intaget och justerar spelets bana i realtid för att säkerställa att barnet uppnår den önskade vätskevolymen per speltillfälle. Denna funktion är särskilt fördelaktig för barn med autism, eftersom det gör dryckesintaget till en engagerande och motiverande upplevelse.
  3. Flexibel: Muggen kan användas med en mängd olika vätskor, inklusive näringsdrycker, välling, vatten och saft. Den är särskilt fördelaktig för barn med autism, eftersom den anpassar sig till deras specifika behov och preferenser, vilket underlättar vätskeintaget.

Vad våra användare säger om Sip2play-muggen

  1. Verktyg: Sip2play-muggen erbjuder en innovativ lösning för näringsintag. Genom att skapa engagerande och roliga måltidsupplevelser kan muggen hjälpa till att övervinna vanliga utmaningar relaterade till måltider för barn med autism, vilket gör näringsintaget enklare och mer motiverande.
  2. Måltidskamper: För många föräldrar är varje måltid en kamp, särskilt när det gäller barn med autism. Sip2play-muggen kan förvandla dessa måltider till positiva och mindre stressfyllda upplevelser. Den lekfulla interaktionen gör det lättare för barnet att engagera sig i näringsintaget, vilket inte bara främjar hälsosamma vanor utan också skapar en rolig och motiverande måltidssituation.
  3. Rutiner: Sip2play-muggen främjar regelbundna matvanor genom att integrera teknologi och spel i matningsprocessen. Barnet blir mer motiverat att delta vid måltiderna, särskilt barn med autism. Denna innovativa mugg gör näringsintaget till en rolig och engagerande upplevelse, vilket hjälper till att skapa positiva och hälsosamma matvanor samtidigt som det minskar måltidsrelaterad stress.

Vanliga frågor om autism hos barn

Autism är ett tillstånd som påverkar hur barn kommunicerar och interagerar med världen omkring dem. Det kan också påverka deras matvanor och beteenden, vilket kan göra måltiderna utmanande. Här svarar vi på några vanliga frågor för att hjälpa dig att bättre förstå autism och ge tips på hur du kan stödja ditt barn i vardagen, särskilt vid måltider.

Hur får man ett barn med autism att äta?

För att hjälpa ett barn med autism att äta kan man prova att göra måltiderna mer regelbundna och använda mat som barnet tycker om när det gäller smak och känsla. Det är också viktigt att skapa en lugn och förutsägbar miljö vid måltiderna. Man kan göra måltiden roligare och mer engagerande med särskilda hjälpmedel eller lekar, såsom Sip2play-muggen, som kombinerar näringsintag med spel och lek för att motivera barnet att äta.

Varför äter inte mitt autistiska barn?

Ibland äter inte ett barn med autism eftersom det kan vara känsligt för hur maten känns, luktar eller ser ut. Dessa sensoriska upplevelser kan vara överväldigande för barnet. Barnet kan också bli oroligt av att prova ny mat, vilket skapar en negativ upplevelse vid måltiderna. Dessutom kan svårigheter med finmotoriken göra det svårt att äta med bestick, vilket ytterligare bidrar till utmaningar kring måltider. Att förstå dessa faktorer kan hjälpa till att anpassa måltidssituationen för barnet.

Vad är typiskt för barn med autism?

Barn med autism kan ha svårt att ta kontakt på ett förväntat sätt och att inleda eller avsluta samtal. De delar ofta inte känslor eller intressen med andra och kan ha svårt att skaffa och behålla vänner. Både barn och vuxna med autism kan föredra att umgås med vuxna snarare än jämnåriga. Det är också vanligt att de har speciella intressen och rutiner som de vill följa. Dessa beteenden och svårigheter i sociala sammanhang är typiska tecken på autism.

Hur vet man att ens barn har autism?

Man kan misstänka att ett barn har autism om det inte pratar så mycket, leker på ovanliga sätt, inte gillar att leka med andra barn, eller om det är mycket känsligt för ljud, ljus och beröring. Andra tecken kan inkludera upprepade rörelser och svårigheter med social interaktion. För att vara säker på att ett barn har autism bör man prata med en läkare eller psykolog som har specialistkunskap om autism. En professionell utvärdering kan ge en definitiv diagnos och vägledning för vidare stöd.

När visar sig autism hos barn?

Tecken på autism kan börja synas när ett barn är mycket litet, ibland redan när de är runt 18 månader gamla. Man kan märka att de inte ler, vinkar eller svarar när man ropar deras namn. Andra tidiga tecken kan vara att de inte pekar på saker, har svårt med ögonkontakt eller inte visar intresse för social interaktion. Oftast får barn en diagnos när de är mellan två och tre år gamla, men vissa kan få en diagnos tidigare eller senare beroende på symtomens svårighetsgrad och uppmärksamhet från vårdgivare.

Vad är symtom på autism?

Du har svårt att bryta beteenden och rutiner och kan känna stor stress om du måste göra nya och ovana saker. Du vill helst slippa sådant. Du kan reagera starkt på sinnesintryck som ljud, ljus och lukter. Mat kan också vara ett problem – du kanske inte gillar vissa smaker, lukter eller konsistenser. Barn med autism kan ha svårt att äta vissa livsmedel eller vara väldigt kräsna med mat. Dessa är vanliga symtom på autism.
Bild som visar en sprängvy av Sip2play-muggen

Högkänslig innovation!

Sip2play-muggen erbjuder en unik spelupplevelse tack vare en högkänslig sensor som kan upptäcka rörelser så små som 1/3 milliliter. En backventil ser till att vätska alltid finns tillgänglig vid sugrörets öppning, vilket möjliggör att spelet kan reagera direkt. Detta bidrar till en engagerande och nyskapande spelupplevelse. Muggen är särskilt designad för att göra vätskeintaget roligare och mer motiverande, vilket kan hjälpa barn med autism att övervinna vanliga matutmaningar.

Sprängvy

  • Silikonsugrör
  • Lock med hål för sugrör
  • Propellerhus
  • Backventil
  • Propeller
  • Mugg med 260 ml volym
  • Datachip med vattentät USB-C
  • USB-C kabel (100 cm)
  • Bottenlock
Bild av vår användarvänliga kontrollpanel som visar automatisk justering av målvolymen för vätskeintag.

Automatisk justering

I vår användarvänliga kontrollpanel kan du enkelt justera den önskade målvolymen av vätskeintag. Efter varje klarad bana i spelet ökar systemet automatiskt målvolymen med 2%. Det låter kanske inte mycket, men över tid ackumuleras dessa små justeringar till betydande framsteg! Denna funktion är särskilt användbar för barn med autism, eftersom det gradvis hjälper dem att öka sitt vätskeintag på ett sätt som är både roligt och motiverande.
Läs mer om kontrollpanelen