Kai och Drömriket

Hjälpmedlet för barn med ARFID!

Det ultimata hjälpmedlet för barn med ARFID. Barn med ARFID upplever ofta svårigheter att inta tillräckligt med näring på grund av rädsla för att äta nya livsmedel och en ovilja att äta trots hunger. Upptäck hur vår Spelmugg kan hjälpa genom att göra måltiderna roligare och mer engagerande, vilket kan motivera barnen att äta bättre och övervinna sina matutmaningar.

Speciellt utvecklad förbarn med ARFID!

Sip2play-mugg är utformad för att skapa positiva måltidsupplevelser barn med ARFID

Vår unika Spelmugg, Sip2play, är speciellt utvecklad för att hjälpa barn med selektiva ätstörningar, som ARFID, att dricka mer näringsdrycker och vätskor. Sip2play gör måltiderna roligare och mer engagerande genom att kombinera nytta med nöje. Den interaktiva designen motiverar barnen att dricka mer och övervinna sina matutmaningar. Genom att göra dryckesintaget till en lekfull upplevelse vilket gör det enklare för både barnen och deras föräldrar.
Bild som visar processen för att spela spelet: Ange önskad volym för vätskeintag, fyll muggen med valfri dryck, starta spelet på en mobiltelefon eller surfplatta, och efter några minuters speltid når användaren spelets mål.
 1. Spelkontrollfunktion: Muggen fungerar som en spelkontroll. Genom att suga från sugröret styr barnet en spelkaraktär, vilket gör dryckesintaget till en interaktiv och rolig upplevelse. Detta är särskilt hjälpsamt för barn med ARFID, som kan ha svårt att få i sig tillräckligt med vätska. Denna unika funktion motiverar barnet att dricka mer, eftersom det blir en del av spelet. På så sätt hjälper Spelmuggen till att förbättra deras näringsintag och göra måltiderna mer engagerande och mindre stressande.
 2. Måttanpassning: Muggen mäter intaget och justerar spelets bana i realtid för att säkerställa att barnet uppnår den önskade vätskevolymen per speltillfälle. Detta är särskilt användbart för barn med ARFID, som ofta har svårt att få i sig tillräckligt med vätska. Muggen gör dryckesintaget roligt och motiverande, vilket hjälper barnet att dricka mer.
 3. Flexibel användning: Sip2play-muggen kan användas med en mängd olika vätskor, inklusive näringsdrycker, välling, vatten och saft. Detta gör den särskilt användbar för barn med ARFID, som kan ha svårt att få i sig tillräckligt med näring. Med denna mugg blir det lättare att motivera barnen att dricka olika typer av vätskor, vilket förbättrar deras näringsintag.
 1. Nytt verktyg: Sip2play-muggen erbjuder en innovativ lösning för näringsintag. Genom att skapa en engagerande och interaktiv upplevelse kan muggen hjälpa till att övervinna vanliga utmaningar relaterade till måltider för barn med ARFID. Denna mugg gör det roligare och mer motiverande för barnen att dricka sina näringsdrycker, vilket bidrar till att förbättra deras hälsa och välmående.
 2. Måltidskamper: För många föräldrar är varje måltid en kamp, särskilt för barn med ARFID. Sip2play-muggen kan förvandla måltiderna till positiva och mindre stressfyllda upplevelser. Den lekfulla interaktionen gör det lättare för barnet att engagera sig i näringsintaget. Genom att göra drickandet roligare hjälper muggen barnen att få i sig den näring de behöver och minskar stressen vid måltiderna.
 3. Förbättrar rutiner: Sip2play-muggen främjar regelbundna matvanor genom att integrera teknologi och spel i matningsprocessen. Detta gör barnet mer motiverat att delta vid måltiderna. För barn med ARFID kan denna mugg göra stor skillnad genom att skapa en rolig och engagerande matupplevelse, vilket hjälper dem att upprätthålla bättre matvanor och få i sig den näring de behöver.

Vad våra användare säger om Sip2play-muggen

Vanliga frågor om ARFID hos barn

ARFID är ett växande bekymmer bland barn som kan påverka deras näringsintag och utveckling. ARFID står för Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder, vilket innebär att barnet undviker eller begränsar sitt matintag. Här svarar vi på några vanliga frågor för att ge dig en djupare förståelse av detta tillstånd och hur det skiljer sig från andra ätstörningar. Vi förklarar vilka symtom du ska vara uppmärksam på, och hur du kan hjälpa ditt barn att hantera och övervinna dessa utmaningar.

Vad är selektivt ätande?

Selektivt ätande är när individer konsekvent vägrar vissa typer av mat eller texturer, vilket ofta leder till en mycket begränsad diet. Detta kan bero på sensoriska känsligheter, tidigare negativa erfarenheter med mat, eller en generell ovilja att prova nya livsmedel. Även om det är vanligt hos små barn, när det kvarstår eller är extremt, kan det klassificeras som en del av ARFID.

Vad kännetecknar ARFID?

Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder (ARFID) är en ätstörning som kännetecknas av en ihållande oförmåga att möta tillräckligt närings- eller energibehov. Detta kan inkludera en aversion mot matens utseende, lukt, textur, en rädsla för att äta, eller en brist på intresse för mat. ARFID skiljer sig från andra ätstörningar då det inte finns någon besatthet kring kroppsbild eller rädsla för viktuppgång.

Varför får barn selektiv ätstörning, ARFID?

Det är fortfarande oklart vad som orsakar ARFID, men en viktig faktor kan vara en medfödd ökad känslighet för lukt, smak och konsistens hos mat. Svårigheterna kan börja redan under barnets första levnadsår. Barn med ARFID kan vara mycket kräsna och undvika vissa livsmedel helt, vilket gör det svårt för dem att få i sig tillräckligt med näring. De kan också bli rädda eller oroliga när de presenteras med nya eller ovana livsmedel.

Kan man ha ARFID utan autism?

Ja, man kan ha ARFID utan att ha autism. Även om ARFID och autism kan överlappa, särskilt när det gäller sensoriska känsligheter och restriktiva beteenden, är ARFID en separat diagnos som kan påverka individer utan andra psykiatriska eller utvecklingsmässiga störningar.

Kan man få ARFID som vuxen?

Ja, även om ARFID oftast identifieras hos barn, kan det också diagnostiseras hos vuxna. Vuxna med ARFID kanske har haft återhållande ätbeteenden sedan barndomen, eller de kan utveckla störningen senare i livet på grund av andra händelser som skapar en rädsla för att äta, såsom en traumatisk händelse relaterad till mat eller sväljningssvårigheter.

Hur vanligt är ARFID?

En preliminär studie visar att det kan påverka upp till 5% av barnen. Pojkar löper större risk att utveckla ARFID, enligt forskning om neuropsykiatriska sjukdomar och behandling. Symtom på ARFID inkluderar att vara mycket kräsen med mat, undvika vissa livsmedel helt, och att känna rädsla eller oro när man presenteras för nya eller ovana livsmedel. Detta kan leda till svårigheter med att få i sig tillräckligt med näring.
Bild som visar en sprängvy av Sip2play-muggen

Högkänslig innovation!

Sip2play-muggen erbjuder en unik spelupplevelse tack vare en högkänslig sensor som kan upptäcka rörelser så små som 1/3 milliliter. En backventil ser till att vätska alltid finns tillgänglig vid sugrörets öppning, vilket gör att spelet kan reagera direkt. Detta bidrar till en engagerande och nyskapande spelupplevelse. För barn med ARFID kan denna mugg vara särskilt hjälpsam, eftersom den gör dryckesintaget roligare och mer motiverande, vilket kan hjälpa dem att förbättra sina matvanor och öka sitt vätskeintag.

Sprängvy

 • Silikonsugrör
 • Lock med hål för sugrör
 • Propellerhus
 • Backventil
 • Propeller
 • Mugg med 260 ml volym
 • Datachip med vattentät USB-C
 • USB-C kabel (100 cm)
 • Bottenlock
Bild av vår användarvänliga kontrollpanel som visar automatisk justering av målvolymen för vätskeintag.

Automatisk justering

I vår användarvänliga kontrollpanel kan du enkelt justera den önskade målvolymen av vätskeintag. Efter varje klarad bana i spelet ökar systemet automatiskt målvolymen med 2%. Det låter kanske inte mycket, men över tid ackumuleras dessa små justeringar till betydande framsteg! För barn med ARFID är detta särskilt användbart, eftersom det gradvis hjälper dem att öka sitt vätskeintag utan att det känns överväldigande. Detta bidrar till att förbättra deras näringsintag på ett roligt och motiverande sätt.
Läs mer om kontrollpanelen